038 - 799 99 53

Ongediertebestrijder in Zwolle nodig?

 

Wespenplaag op komst! Lees onze tips

Je hebt het de afgelopen tijd vast langs zien komen in nieuwsberichten: er wordt deze zomer een wespenplaag verwacht. Wat kun je doen om de overlast te beperken? Lees hieronder enkele tips van een professional.

Het aantal wespen dat nu wordt waargenomen ligt aanzienlijk hoger dan normaal gesproken rond deze tijd. Wespenkoninginnen zijn vroeg begonnen met het bouwen van nesten. Alleen zware regenval lijkt de wespenplaag nog te kunnen stoppen. De verwachting is dat er verspreid over een lange periode overlast zal zijn van de insecten.

Maatregelen tegen wespennesten

Het voorkomen van een wespennest bij je woning is niet gemakkelijk. Een nest wordt natuurlijk pas opgemerkt wanneer het al te laat is. Aantrekkelijke bouwplaatsen zijn spouwmuren, houten balken en funderingen of gaten in de muur. Let goed op zulke plekken. Wanneer er een wespenkoningin rondvliegt zal deze daar ongetwijfeld met de bouw van een nest willen beginnen. Zorg dat dergelijke plekjes ontoegankelijk worden voor de insecten. Ventilatieopeningen zijn bijvoorbeeld gemakkelijk af te sluiten met speciale roosters. Een ongediertebestrijder kan deze komen plaatsen.

Ga niet aan de slag met huis-tuin-en-keukenmiddelen. Een huis heeft niet voor niets ventilatie nodig: sluit dus nooit zelf de toegang af. Ook wanneer er al een wespennest aanwezig is, is het afsluiten van de opening geen goede oplossing. Het nest moet verwijderd worden door een professional. Wanner de wespen geen uitgang of toegang meer hebben, zullen ze deze op een andere manier vinden. Bijvoorbeeld door zich een weg naar het nest te vreten.

Een wespennest verwijderen

Wanneer je een wespennest aantreft zal je eerste gedachte waarschijnlijk zijn om het nest meteen te verwijderen. Let op! Dit is juist precies wat je niet moet doen. Wespen zijn niet agressief, maar worden dit wel wanneer ze zich moeten verdedigen. Het aantasten van een actief nest kan dus erg gevaarlijk zijn.

De eerste stap na het aantreffen van een wespennest is altijd het controleren op activiteit. We raden aan om dit door een bestrijder te laten doen. Als je wespen rond het nest ziet vliegen kun je ook direct een ongediertebestrijder inschakelen voor de verwijdering van het nest. Een specialist zal dan eerst de wespen moeten bestrijden; actieve nesten worden namelijk niet verwijderd. In sommige gevallen is het nest al enige tijd oud en wordt het niet meer gebruikt. Hier kun je echter pas zeker van zijn als het meer dan een jaar oud is. Wespennesten worden ongeveer een jaar lang gebruikt en worden nooit een tweede keer bewoond. Hierna kun je het ook gemakkelijk zelf verwijderen met scherp gereedschap. Nesten op lastig bereikbare plekken kunnen het beste met rust worden gelaten, zo wordt schade aan de woning voorkomen.

Vragen over een wespenprobleem

Mocht je in aanraking komen met een wespennest, schakel dan onze hulp in de omgeving van Zwolle in. Ook voor de bestrijding van andere plaagdieren, en voor vragen en advies kun je ons altijd bereiken. Bel naar 038 - 799 99 53 of vraag een offerte aan.

Ons werkgebied

Zwolle, Heerenveen, Harderwijk, Emmeloord, Meppel, Kampen, Amsterdam, Hilversum.

Definitief van Ongedierte af!

Bij ons bedrijf werken alleen ervaren, gediplomeerde specialisten die ongedierte voorkomen en bestrijden.

Scherpe Tarieven

Scherpe prijzen gegarandeerd door een regionale aanpak. Informeer naar de mogelijkheden!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

  • Bestrijding
  • Preventie
  • Wering

Werkgebied

Zwolle, Heerenveen, Harderwijk, Emmeloord, Meppel, Kampen, Amsterdam, Hilversum.

Hoofdvestiging