038 - 799 99 53

Ongediertebestrijder in Zwolle nodig?

Houtaantasters

Van houtaantasters kunt u ontzettend veel last hebben. Ga maar eens na hoeveel houten elementen er binnen en buiten onze woning te vinden zijn. Deze insecten tasten uw antieke houten kasten aan en vormen zelfs een bedreiging voor grotere houten constructies van de woning wanneer u de houtaantasters niet bijtijds opmerkt. De meest bekende houtaantaster is bij uitstek de houtworm en opvolgende boktor,  maar ook schimmels in de vorm van huiszwam hebben hun invloed op het hout in uw woning. Bij De vakman hebben we veel ervaring met de effectieve bestrijding van houtaantasters.

De boktor en houtworm

Een boktor is relatief klein van stuk, maar de invloed van deze beestjes kan behoorlijk zijn. De vrouwelijk boktor legt haar eitjes in kleine gaatjes van houten elementen; hierin leggen zij tot wel 40 eitjes. Hieruit komen de larven, ook wel een houtworm genoemd. Deze houtworm  graaft een gangenstelsel door het hout en kan tot wel 12 jaar actief blijven. Op den duur ontwikkelt de larve zich tot de boktor/kever, waarna deze zijn weg naar buiten vindt. Daarop volgt een klein gaatje aan het oppervlak van het hout met een diameter niet veel groter dan 0,5 centimeter. Houtwormen kunnen in grote groepen actief zijn en daarom is het belangrijk om een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf in te schakelen voor de bestrijding hiervan. Lees hier hoe wij houtworm en boktor aanpakken.

Schimmels en huiszwam

Schimmels kunnen een grote invloed op het hout hebben en bijkomend probleem is dat dit niet altijd is te herkennen. De meest voorkomende schimmel is de huiszwam, welke vooral in oudere woningen aangetroffen wordt. De huiszwam maakt houten constructies week/vochtig, hetgeen zorgt voor een verzwakking van het geheel. Ook kan de huiszwam zich gemakkelijk verspreiden naar muren. Met name in vochtige omgevingen is de kans op huiszwam groter. Meer over schimmels weten? Lees het hier.

Ons werkgebied

Zwolle, Heerenveen, Harderwijk, Emmeloord, Meppel, Kampen, Amsterdam, Hilversum.

Definitief van Ongedierte af!

Bij ons bedrijf werken alleen ervaren, gediplomeerde specialisten die ongedierte voorkomen en bestrijden.

Scherpe Tarieven

Scherpe prijzen gegarandeerd door een regionale aanpak. Informeer naar de mogelijkheden!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

  • Bestrijding
  • Preventie
  • Wering

Werkgebied

Zwolle, Heerenveen, Harderwijk, Emmeloord, Meppel, Kampen, Amsterdam, Hilversum.

Hoofdvestiging